Web Analytics Made Easy - Statcounter

دومین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر در حالی آغاز شد که همچنان کرونا و نگرانی‌های مرتبط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، از جمله مهمترین دغدغه‌های رسانه‌ها، خبرنگاران و برگزارکنندگان جشنواره بود، به طوری‌که تصویر نشست‌های خبری روز اول و ازدحام خبرنگاران و عکاسان در سالن برگزاری آن، یکی از تصاویر پربیننده در فضای مجازی و رسانه‌ها بود که با بالاگرفتن تب امیکرون،این تصاویر بیشتر دست به دست شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در روزهای گذشته انتقاد از سالن کوچک برگزاری نشست‌ها و مجری برگزای نشست‌ها نیز در بسیاری از گعده‌های اهالی رسانه به گوش می‌رسد به طوریکه روز گذشته به منظور رفاه حال خبرنگاران و عکاسان و همچنین رعایت بیشتر پروتکل‌های بهداشتی،  مدیریت جشنواره، سالن برگزاری نشست‌ها را به سالن اصلی میلاد منتقل کرد.

لغو حضور تماشاگران در بازی دو تیم فوتبال ایران و امارات که دیروز در راستانی بازی‌های مقدماتی جام‌جهانی انجام ‌شد، بار دیگر هجمه‌هایی علیه برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر شکل داد که چرا حضور تماشاگران در محوطه باز ورزشگاه آزادی با ظرفیت محدود باید لغو شود، اما جشنواره فجر با این ازدحام خبرنگاران و رسانه‌ها در خانه جشنواره برگزار می‌شود

در پی اعتراض یکی از عکاسان در جریان نشست برگزاری  فیلم مردبازنده در روز نخست جشنواره، دیروز  انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی در خصوص شرایط برگزاری جشنواره بیانیه‌ای اعتراض‌آمیز منتشر کرد. در این بیانیه که خطاب به مسعود نقاش‌زاده دبیرجشنواره فیلم فجر نگاشته شده بود، از حضور افراد غیررسانه‌ای در خانه جشنواره انتقاد و اعتراض شدید خود به شرایط غیرحرفه‌ای ایجاد شده برای عکاسان مطبوعاتی در جریان نشست‌های خبری جشنواره فیلم فجر را اعلام شد.

ماهیت برگزاری نشست‌ها، یکی دیگر از محورهای قابل بحث در دوره‌های اخیر جشنواره فیلم فجر بوده به گونه‌ای که بسیاری از منتقدان سینمایی در سال‌های اخیر در نشست‌ها شرکت نمی‌کنند. یکی از نویسندگان سینمایی روز گذشته و در یادداشت کوتاهی بار دیگر به این موضوع پرداخت و سوالات احساسی و ناپخته برخی از اهالی رسانه و ناعدالتی در اجرای جلسات را از اصلی‌ترین دلایل بی‌علاقگی منتقدان برای حضور در نشست‌های جشنواره اعلام کرد.

تداوم واکنش ها به طرح پوستر و حذف افتتاحیه جشنواره

واکنش‌ها به رونمایی دیرهنگام و همچنین فرم ظاهری پوستر جشنواره همچنان در فضای مجازی ادامه دارد، مضافا اینکه از حاشیه‌های روز نخست که به روز دوم هم تسری پیدا کرد حذف افتتاحیه جشنواره فیلم فجر و همچنین شروع زودهنگام آن از یازدهم بهمن ماه بود ناگفته پیداست که حذف افتتاحیه و همچنین شروع جشنواره از روز یازدهم به جای دوازدهم در راستای تمهیدات ستاد برگزاری درجهت ازدحام کمتر مخاطبان در برج میلاد بوده و مشخص نیست منتقدان برگزاری افتتاحیه و آغاز جشنواره یک روز زودتر، چه منطقی را برای این اظهارات در سر داشتند!

اکران دو فیلم علفزار ساخته کاظم دانشی و شادروان ساخته حسین نمازی باعث گرم‌تر شدن فضای جشنواره در روز دوم شد چراکه نمایش فیلم بیرو در روز اول با انتقادات گسترده‌ای از سوی اهالی قلم روبه‌رو شد و مردبازنده محمدحسین مهدویان نیز بازخوردهای مثبت و منفی زیادی داشت. این درحالی است که فیلم‌های روز دوم جشنواره یعنی علفزار و شادروان توانستند رضایت نسبی منتقدان و خبرنگاران‌ سینمایی را جلب کنند و امتیازات و بازخوردهای دو فیلم‌ نشان می‌دهد که ارزیابی‌ها از طبقه‌بندی این دو فیلم در رده متوسط به بالا حکایت دارد.

علفزار فیلم پربازیگر با کارگردانی فیلم اولی

علفزار فیلمی پربازیگر ساخته یک فیلم‌ساز جوان فیلم اولی بود که حضور بهرام رادان در جایگاه تهیه‌کننده، توجه به فیلم را دوچندان کرد؛ بسیاری از سوالات خبرنگاران در نشست رسانه‌ای فیلم نیز به دلیل حضور رادان در این طرح و کار با یک فیلم‌ساز فیلم اولی به نام کاظم دانشی بود. تم انتقادی علفزار و همچنین چالش‌هایی که درباره قانون‌گذاری و سیستم قضایی کشور مطرح ‌می‌کند سبب شد که برخی از اهالی رسانه شائبه ممیزی و توقیف فیلم را در نخستین نمایش فیلم مطرح نمایند؛ بهرام‌رادان در پاسخ به این سوالات، از خبرنگاران خواست که پیام اصلی فیلم یعنی ترجیح حقیقت به مصلحت‌جویی و رویکرد انسان‌دوستانه قاضی فیلم را بیشتر مورد نظر گیرند و این گونه فضاسازی‌ها درباره فیلم را جدی نگیرند.

شادروان شیرین و خوش ریتم

شادوران فیلم دومِ روز دوم جشنواره چهلم فجر بود که در میان فیلم‌های تلخ و جدی این دو روز، اتفاقی خوشایند به نظر می‌رسد که بار دیگر فضای شیرین و بانشاطی را به سالن اصلی برج میلاد به ارمغان آورد. شادروان فیلم شیرین و خوش‌ریتمی است که می‌تواند پیشنهاد خوبی برای سینمای کمدی ایران در سال‌آینده باشد و با وجود اینکه کارگردان آن در نشست رسانه‌ای فیلم تاکید داشت که فیلم‌اش ملودرام است اما حجم زیادی از فیلم به شوخی و متلک‌پرانی اعضای خانواده می‌گذرد که باعث‌شده بسیاری از سینمانویسان ژانر فیلم را کمدی اعلام کنند تا ملودرام.

لغو پخش برنامه هفت

حاشیه دیگر نشست فیلم  چهارم به نمایش درآمده در جشنواره که از زمان ساخت و اعلام عوامل شادروان ایجاد شد حضور عباس نادران فرزند الیاس نادران به عنوان تهیه‌کننده فیلم شادروان بود به طوری‌که در نشست مطبوعاتی این فیلم نیز بحث آقازادگی از سوالات جنجالی خبرنگاران این نشست بود. لازم به توضیح است که شادروان فیلم اول عباس‌نادران در مقام تهیه‌کننده نیست و در سال ۱۳۹۶ نیز فیلم شاه‌کش از سوی وی تهیه شده بود، همچنین شایعاتی نیز در زمان ساخت فیلم قاتل وحشی و تهیه کنندگی نادران به گوش ‌رسید که در نهایت منتفی شد.

پخش‌نشدن میز نقد برنامه هفت در روزگذشته که قرار بود فیلم‌های روز اول جشنواره را نقدکند یکی از حاشیه‌هایی بود که در فضای مجازی و رسانه‌ای کشور بازخورد پیدا کرد. میز نقد روز اول جشنواره با حضور مسعود فراستی، محمدرضا مقدسیان و محمدتقی فهیم برگزار شد، اما با وجود اعلام محمدحسین لطیفی مجری برنامه هفت، باکس مربوط به نقد فیلم برنامه هفت پخش نشد. محمدتقی فهیم در گفت‌وگو با یکی از خبرگزاری‌های داخلی از عملکرد صداو سیما در این ارتباط انتقاد کرد و ابراز داشت که دلیل اصلی پخش نشدن میزنقد روز نخست جشنواره مشکلات فنی عنوان شده است. وی همچنین اضافه کرد که مخاطب در همه جای دنیا شرط تداوم و پویایی رسانه‌هاست و رسانه‌ملی در صورت بروز هرگونه مشکلی مظف بود درباره دلایل پخش‌نشدن باکس میز نقد جشنواره، توضیحاتی به مردم ارائه دهد.

چهلمین جشنواره فیلم فجر با حضور۲۲ فیلم در بخش سودای سیمرغ، ۱۰ فیلم در بخش فیلم کوتاه و ۸ فیلم در بخش مستند از ۱۱ تا ۲۲ بهمن به دبیری مسعود نقاش‌زاده برگزار می‌شود.

فیلم‌های این دوره از جشنواره در سینماهای ۳۱ استان در سراسر کشور اکران خواهد شد.

برچسب‌ها الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر محمدحسین لطیفی مسعود نقاش زاده بهرام رادان پروندهٔ خبری چهلمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر الیاس نادران مسعود فراستی جشنواره فیلم فجر محمدحسین لطیفی مسعود نقاش زاده بهرام رادان جشنواره فیلم فجر برنامه هفت رسانه ها رسانه ای فیلم اول روز دوم روز اول نشست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۸۶۳۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی

به گزارش گروه بین الملل ایسکانیوز؛ در نشست هیات رسانه‌ای بازدید کننده ایران به ریاست فرشاد مهدی‌پور، معاون رسانه‌ای و تبلیغات وزارت ارشاد با هیات کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق به ریاست علی الموید که در بغداد برگزار شد، دو طرف درباره گسترش همکاری های دوجانبه رسانه‌ای، مدیریت تولید محتوا، جلوگیری از اخبار جعلی و تشکیل اتاق فکر مشترک و همچنین بازتاب جهانی مراسم اربعین رایزنی و تبادل نظر کردند.

بیشتر بخوانید؛ هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره حمله به رفح

در این نشست فرشاد مهدی پور با تاکید بر اولویت دادن به مسئله فلسطین به عنوان اولویت جهان اسلام، پیشنهاد کرد رویداد بزرگی با حضور فعالان رسانه‌ای حامی فلسطین در کشور عراق برگزار شود تا از ظرفیتهای آحاد و افکار عمومی کشورهای اسلامی استفاده شود.

همچنین علی الموید، رئیس کمیسون رسانه و ارتباطات عراق نیز در این نشست ضمن تاکید بر گسترش روابط رسانه‌ای دو کشور ایران و عراق، پرداختن به اهمیت مسئله فلسطین را ضروری دانست و گفت: اربعین همیشه استمرار داشته است و دارد و مسئله فلسطین نیز تا پیروزی کامل امت اسلام و نابودی رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داشت‌.

وی افزود: استفاده از کلمه اسرائیل در رسانه‌های عراق ممنوع شده است و بجای آن از رژیم صهیونیستی یا رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌شود. فشارهایی از سوی آمریکا و برخی کشورها برای جلوگیری از اجرای آن وارد شد اما این مسئله قانونی و اجرایی شده است.

رئیس کمیسیون رسانه و ارتباطات عراق در ادامه گفت: روز جمعه همه دانشگاه‌های عراق شاهد برپایی تظاهرات در حمایت و همبستگی با دانشجویان حامی فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا که مورد سرکوب و ضرب و شتم قرار گرفتند بود.

وی همچنین درباره موضع دولت عراق بیان کرد: نخست وزیر در نشست سازمان ملل و همچنین گفت‌وگو با بایدن، دفاع مقتدرانه‌ای ملت مظلوم فلسطین‌ کرد که بی‌سابقه بود.

الموید در ادامه با اشاره به برگزاری همایش کشورهای عربی در امارات متحده عربی در آینده نزدیک خاطرنشان کرد: این همایش را به کارزار بزرگ عربی دفاع از ملت فلسطین تبدیل خواهیم کرد و به برخی کشورها اعلام کرده‌ایم و آن‌ها هم استقبال کرده‌اند.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229409 برچسب‌ها رژیم صهیونیستی

دیگر خبرها

  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • بررسی برنامه‌سازی قرآنی در صدا و سیما از منظر هنری و علوم انسانی
  • شطرنج‬ مربیان در سیدبندی المپیک/ تنور تکواندو داغ‌تر از همیشه
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌ها ممنوع
  • استقلالی ها جلوی جنجال رسانه ای خانه این بازیکن را گرفتند!
  • دولت عراق استفاده از واژه «اسرائیل» را در رسانه‌ها ممنوع کرد
  • استفاده از واژه «اسرائیل» در رسانه‌های این کشور ممنوع شد
  • ممنوعیت استفاده از کلمه «اسرائیل» در رسانه‌های عراقی
  • باشگاه خبرنگاران جوان لرستان برگزیده جشنواره رسانه‌ای «بر بلندای حضور» شد