Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکران نوروزی سده‌ی جدید از 18 اسفند ماه آغاز شد و هفت فیلم که شورای صنفی  نمایش آنها را انتخاب کرده‌ بود به نمایش گذاشته شدند. بر اساس تجربه‌ی سال‌های گذشته و سیاستی که در انتخاب آثار سینمایی برای اکران در بهار در نظر گرفته شده است، عموما اولویت با نمایش آثاری است که در جشنواره‌ی فیلم فجر حضوری موفق داشته‌ و توانسته‌اند نظر مثبت منتقدان و یا مخاطبان را به سوی خود جلب نمایند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دور نیست اگر بگوییم که ثمره‌ی جشنواره‌ی فیلم فجر را می‌توان در اکران نوروزی شاهد باشیم.

اگرچه که نباید از این مسئله غافل ماند، که طی دو سال گذشته به سبب فراگیری بیماری کرونا و الزام به رعایت پروتکل‌های بهداشتی، سینماها اغلب با کمتر از نیمی از ظرفیت خود فعال بودند و حتی در بازه‌هایی به کل درهای سینما به روی علاقه‌مندان و تماشاگران بسته شد. اما پس از واکسیناسیون گسترده‌ای که در تابستان صورت پذیرفت، اکران پاییز مجدد درهای سینماها باز شد و رونق و گرمی کم‌کم به گیشه‌ها و سالن‌های سرد و خاموش بازگشت. اما در طی این رکود و خمودگی، آثار بسیاری در صف اکران ماندند و حتی برخی از آثاری که در جشنواره‌ی فیلم فجر این دو سال موفق ظاهر شده بودند، فرصت اکران نیافتند و یا ترجیح دادند که در زمان مناسب‌تری بر روی پرده روند.

 نتیجه آنکه در اکران نوروز 1401 علاوه بر آثار موفق جشنواره فجر امسال مانند فیلم‌های «مرد بازنده»، «موقعیت مهدی» و «شادروان»، شاهد اکران آثاری هستیم که در جشنواره‌های دوره‌های قبل حضوری درخشان داشته‌اند، از جمله‌ی این آثار می‌توان از فیلم «روز صفر» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی سعید ملکان یاد کرد که در جشنواره‌ی سی و هشتم فیلم فجر در بخش سودای سیمرغ به رقابت پرداخه بود. فیلم روز صفر توانست در جشنواره‌ی آن سال خوش بدرخشد و در بخش‌های مختلف از جمله در بخش بهترین بازیگر مرد نقش اول کاندید دریافت سیمرغ شود. بازی امیر جدید در این فیلم در نقش یک مامور اطلاعاتی مورد تحسین بسیاری از منتقدان قرار گرفت. ضمن آنکه ملکان نیز سیمرغ بلورین بهترین فیلم اول را به منزل برد.  

در ادامه مختصری، به معرفی آثاری که در جشنواره‌ی فجر امسال حضور داشته و در نوروز 1401 اکران خواهند شد، خواهیم پرداخت.

فیلم سینمایی «شادروان»

فیلم شادروان را می‌توان تنها فیلم حاضر در جشنواره فجر چهلم دانست که  دارای بن‌مایه‌های طنز بود و همانگونه که انتظار می‌رفت تا روزهای آخر جشنواره جزو آثار محبوب مردمی از نگاه تماشاگران بود.

فیلم سینمایی «شادروان» به کارگردانی و نویسندگی حسین نمازی از مضمونی اجتماعی برخوردار است و داستان آن در مورد خانواده‌ای حاشیه‌نشین است که پس از فوت پدرشان در بیمارستان توانایی پرداخت هزینه‌های بیمارستان و تحویل گرفتن جسد او را برای مراسم خاکسپاری ندارند. از سوی دیگر اقوام و آشنایان‌شان برای مراسم تدفین از دیگر شهرها به منزل آنها آمده‌اند و خانواده درگیر پذیرایی از آنها نیز می‌شود.

گرچه فیلم «شادروان» را نمی‌توان یک اثر تماما کمدی دانست و فیلم بر اساس یک معضل اجتماعی و اقتصادی که گریبان‌گیر بسیاری از خانواده‌های ایرانی است به نگارش درآمده است، اما لحن و بیان طنز فیلم و بازی‌های متفاوت بازیگران فیلم به خصوص بهرنگ علوی و سینا مهراد، زهر این تلخی را اندکی گرفته و آن را تعدیل کرده است، به نحوی که تماشاگران را تا پایان با خود همراه می‌کند و نقاط ضعف فیلمنامه‌ی اثر را کم‌رنگ می‌سازد.

فیلم سینمایی «موقعیت مهدی»

 حقیقت آن است که جشنواره‌ی چهلم در مقایسه با دوره‌های قبلی این جشنواره، دچار افت کیفی آثار بوده است، با این وجود فیلم موقعیت مهدی به کارگردانی هادی حجازی‌فر را می‌توان جزو استثنائات به شمار آورد و حتی در زمره‌ی آثار خوب یک دهه‌ی اخیر سینمای ایران قرار داد. این فیلم که اولین ساخته‌ی هادی‌ حجازی‌فر در مقام کارگردان است، در شش پرده به روایت زندگی شهید مهدی باکری در برهه‌های مختلف زندگی او پرداخته است.

شاید تصور عموم پیش از دیدن این فیلم، و پس از شنیدن نام شهید باکری این باشد که با فیلمی تماما جنگی در ژانر دفاع مقدس مواجه خواهد شد، اما حقیقت آن است که همان‌طور جنگ تنها گوشه‌ای از زندگی این فرمانده‌ی بزرگ را شامل می‌شده است، در فیلم «موقعیت مهدی» نیز فقط بخشی از فیلم دربرگیرنده‌ی سکانس‌های جبهه و جنگ است و بیشتر سکانس‌های آن پیرامون زندگی مهدی باکری، نحوه‌ی آشنایی با همسرش، ازدواج‌شان، حضور در خانواده  و رابطه‌اش با برادر کوچک‌ترش، شهید حمید باکری، و سایر موضوعات است. از همین روی می‌توان گفت این فیلم بیش از آنکه یک فیلم جنگی باشد، یک فیلم عاشقانه و خانوادگی است.

فیلم «مرد بازنده»

 یکی دیگر از آثار حاضر در جشنواره‌ی چهلم فیلم سینمایی «مرد بازنده» به کارگردانی محمد حسین مهدویان است که مورد استقبال مخاطبان بسیاری قرار گرفت به نحوی‌که در روزهای نخستین پیش فروش بلیت‌های جشنواره فیلم فجر، خرید بلیت فیلم مرد بازنده سینماتیکت، سامانه‌ی آنلاین فروش بلیت، از گزینه‌های پر جستجو در موتورهای جستجوگر بود. بسیاری از منتقدان بر این باور هستند که این فیلم را می‌توان در ادامه‌ی اثر پیشین مهدویان یعنی سریال «زخم‌کاری»، چه از نظر فرمی و چه از نظر داستانی، دانست و شاید یکی از دلایل استقبال مخاطبان از این فیلم در جشنواره‌ی فیلم فجر ریشه در همین موضوع دارد.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.

برچسب‌ها مرد بازنده رپرتاژ آگهی اکران نوروزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: مرد بازنده رپرتاژ آگهی اکران نوروزی مرد بازنده رپرتاژ آگهی اکران نوروزی جشنواره ی فیلم فجر جشنواره ی فیلم سینمایی موقعیت مهدی مرد بازنده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۸۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، ترویج تئاتر دینی و مذهبی، تکریم پیر غلامان، صیانت از نمایش‌های بومی و ملی، تأثیر عاشورا بر فرهنگ اسلامی ایرانی، ترویج روحیه مقاومت، ترویج نهضت قیام حسینی، تأثیر عاشورا بر سایر ملل و ادیان، تکریم حجاب و عفاف عاشورایی از ️اهداف است.

این سوگواره در بخش‌های صحنه‌ای، میدانی و تعزیه، نقالی و پرده خوانی (کودکان و بزرگسالان) برگزار می‌شود.

سوگواره در بخش‌های نویسندگی، کارگردانی یا معین البکاء، بازیگری و تعزیه خوانی و نقالی، طراحی صحنه و فضا، لباس و موسیقی با اهدای تندیس و لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات اول و اهدای لوح تقدیر و وجه نقد به نفرات دوم و سوم، تقدیر به عمل خواهد آورد.

آثار تا ۱۵ خرداد ماه جمع آوری و تا ۲۵ خرداد ماه بازبینی خواهد شد که شروع اجراهای عموم از ۱۷ تیر تا ۳ مرداد و اجراهای داوری سوگواره هفته سوم محرم خواهد بود.

هنرمندان آثار خود را به نشانی دبیرخانه این سوگواره واقع در تبریز بلوار ۲۹ بهمن، مجتمع فرهنگی هنری ۲۹ بهمن، طبقه دوم، سازمان بسیج هنرمندان آذربایجانشرقی ارسال و یا با شماره ۰۴۱۳۳۳۰۵۷۹۴ تماس

و با پیام رسان ایتا به شماره ۰۹۹۰۴۸۲۴۹۱۰ ارتباط حاصل کنند.

مقررات جشنواره به شرح زیر است؛

-هرکارگردان می‌تواند در هر بخش یک اثر به دبیر خانه ارسال کند.

- اولویت پذیرش آثار توسط هیأت انتخاب جشنواره با نمایش‌هایی است که با توجه به موضوعات و اعتقادات شیعیان و نمایش‌های بومی منطقه و استان تولید شده و از هرگونه نگاه سطحی و شعاری به دور باشد.

- آثار شرکت کننده صرفاً اختصاص به نمایشنامه‌ها و طرح و ایده‌های ایرانی و نسخه‌ها و طومارهای قدیم و جدید دارد.

- طرح و ایده و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایده پرداز، مترجم یا ناشر (به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود) خواهد بود و هنرمندان می‌توانند با رعایت این مهم در جشنواره حضور داشته باشند و در غیر اینصورت دبیرخانه می‌تواند در هر مرحله اثر مربوطه را حذف کند.

- آثار انتخابی توسط هیأت بازبینی می‌بایست قبل از حضور در روزهای داوری سه نوبت اجرا به تشخیص دبیر جشنواره در سطح شهر تبریز و یا شهرستان‌های تابعه داشته باشد.

-ستاد برگزاری سوگواره هیچگونه تعهدی نسبت به تأمین دکور، لباس و ابزار صحنه نخواهد داشت.

- بخش تعزیه و آئین‌های نمایشی این سوگواره مربوط به اجرای مجالس مربوط به سوگواری حضرت ابا عبدالله الحسین و یاران با وفای ایشان خواهد بود.

- کلیه متقاضیان حضور در سوگواره باید سه نسخه لوح فشرده تصویری اثر را به همراه مشخصات کامل و درخواست کتبی سرپرست یا کارگردان به دبیر خانه ارسال کنند

-ارائه مدارک لازم جهت حضور در سوگواره به منزله پذیرش تمامی شرایط حضور می‌باشد.

- چنانچه در هر مرحله از انتخاب آثار، مغایرتی با بندهای ذکرشده در این فراخوان مشاهده گردد، دبیر خانه نسبت به اخذ هرگونه تصمیمی مختار خواهد بود.

- آثار ارائه شده نباید در هیچ جشنواره یا سوگواره دیگری شرکت کرده باشد.

کد خبر 6097181

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • تمدید فرصت ارسال آثار به جشنواره «آسمون»
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • سومین سوگواره منطقه‌ای نی ناله برگزار می‌شود
  • آغاز داوری آثار جشنواره قصه‌گویی «نون، قصه و نمک مادربزرگ»
  • آغاز به کار جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی تیتر ۱۳
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • رونمایی از سه کتاب منتخب آثار جشنواره شهید آوینی